Biserica ortodoxă din sat datează din anul 1868, a fost ridicată pe locul bisericii din lemn din 1789, din care s-au păstrat câteva icoane.
În ajun de An Nou, copii din Săcel, Vidacut și Uilac colindă pe la toți locuitorii satului, astfel luând rămas bun de la anul ce a trecut, iar în prima zi de ianuarie salută anul nou tot cu cântece și versuri. În ziua de Bobotează, 6 ianuarie, preotul ortodox îi vizitează pe enoriași și le sfințește casele, astfel ocrotindu-i pe locatari de cele rele în noul an.
Preot ortodox: Gavrilă Petru Alexandru
Locuitorii de limbă maghiară ai satului, catolici la început, au trecut la confesia reformată. Satul nu avusese o biserică din Evul Mediu, și în continuare a rămas arondat parohiei reformate din Șoimușu Mare. Biserica de azi a fost construită în 1910, din piatră și cărămidă. Slujbele sunt ținute de preotul paroh din Șoimușu Mare. În apropierea bisericii se mai văd unele pietre de mormânt ale unui cimitir din secolul 18. Acolo ar fi putut sta prima biserică a satului. Primul clopot al bisericii este donația contelui Gyulai András din anul 1834, cel de-al doilea a fost turnat în 1928.
Numărul enoriașilor catolici din Vidacutul secuiesc a scăzut cu timpul. Pe acoperișul din tablă al turnului bisericii este menționat anul 1903. Comunitatea catolică din Vidacut este arondată parohiei din Sighișoara, în cadrul protopopiatului Dumbrăveni.
Preotul reformaților din Vidacut este Tönkő- Lukács Levente